Roparbloggen

Blog

Filmen Barfotarop

Äntligen Release

Vi har väntat. Ni har väntat. Men nu är releasedatumet satt och vi släpper en ny trailer för att fira.

Vi är glada att presentera vårt samarbete med SF Anytime. Äntligen får vi möjlighet att genom filmen Barfota rop berätta roparnas berättelse, deras mod förändrar historien.

7 Januari 2023 finns filmen tillgänglig på SF Anytime. Hurra!!!

Idag släpper vi trailern med SF Anytime loggan, dela gärna så fler får möjlighet att ta del av denna berättelse.

Ni hittar den nya trailern här på Youtube eller på vår sida på Facebook

Filmen Barfotarop

Hinderlopp

Livet är som ett lopp med olika etapper som vi springer, men ibland dyker det upp hinder på banan. Vissa hinder kan vi hoppa över men ibland är hindren så stora att vi tvingas att ta omvägar som sinkar oss och spräcker våra tidsplaner. I det lilla produktionsteamet bakom Barfota rop har vi mött just sådana hinder som tvingat oss till att ta omvägar för att göra det viktigaste först.

Läs mer “Hinderlopp”
1840-talet

Att göra sin röst hörd

Roparna gick före och banade väg för folkrörelserna. Barn, fattiga pigor, unga kvinnor ropade på 1840-talet ut för de ville se en förändring. 10 år senare på 1850 -talet började folkrörelserna ta form.

I dagarna uppmärksammar man 100 år av kvinnlig rösträtt. Dags också att uppmärksamma de som gick före – Roparna.

Läs mer “Att göra sin röst hörd”
Okategoriserade

Upploppet

Har någon av er sprungit ett maraton någon gång? Jag har sprungit ett halvmaraton Göteborgsvarvet och det jag erfar var att jag vid flera gånger tänkte att min kraft var slut, men med vätskestationer, heja klack och lagom tempo – så kom jag i mål!

Läs mer “Upploppet”
Barfota Rop - Teaser 1 Filmen Barfotarop

VÄGRÖJARE PÅ FILM

Ophelia med Bibeln

Filmen Barfota rop förhandsvisas i Clara kyrka nu på söndag den 3:e advent! Filmen utspelar i Sverige på 1840-talet och berättar om tonårsflickan Ophelia som har ett uppdrag och ett budskap. Hon upplever en kallelse från Gud att uppmana folket i socknen att omvända sig till Guds vägar och att upphöra med superiet. Social misär och hård religiös kontroll gör att hon möter tufft motstånd, men hon kan ändå inte vara tyst. Likt tusentals andra unga och olärda från samma tid i Småland, Västergötland, Närke och Värmland höjer hon sin röst och ser hur bygden får nytt liv. Många blir väckta till tro på levande Gud, men hur kommer Ophelia klara den oundvikliga konfrontationen med överheten?

Läs mer “VÄGRÖJARE PÅ FILM”
Filmen Barfotarop

Förhandsvisning

Igår hade vi en fantastisk kväll på Göta Biograf i Jonsered utanför Göteborg. Många av de som medverkat i filmen på olika sätt var där och fick se den för första gången. Vi hade en underbar kväll tillsammans med, förutom filmvisning, musik, värme, mat och gemenskap.

Läs mer “Förhandsvisning”