Inspelningsdag 2

Filmen Barfotarop

Inspelningsdag 2

Idag har vi spelat in en massa utomhusscener på förmiddagen. Eftermiddagen bjöd på en del inomhusscener varav ett flertal fick tas om några gånger på grund av åska. Så är det när det kommer in ljud utifrån. Vår eminenta ljudtekniker hör varje störande ljud som den känsliga mikrofonen tar upp. Ibland är det kanske en bil som passerar, ibland nån som skrapar med fötterna eller något annat ljud som inte hör hemma i scenen. Man behöver då (oftast) ta om hela scenen eller bitar av den för att både ljud och bild skall bli bra och kunna synkroniseras.

Ibland ser man honom hålla sin mikrofon över nån buske eller över getterna i hagen här bredvid. Han är då ute efter “omgivnings ljud”, ljud som man kan klippa in i en annan scen för att ge den scenen en känsla av sommar (surrande bin) eller lantlighet (bräkande får eller råmande kor).