Inspelningsdag 1

Filmen Barfotarop

Inspelningsdag 1

Idag spelade vi in flera inomhusscener i vår huvudkaraktär Ophelias hem. Vi började dagen med att filma Barfota Rops öppningsscen och sen, som man gör när man måste ta hänsyn till plats, ljus och skådespelare, så hoppade vi vilt fram och tillbaka mellan filmens olika scener som utspelar sig just hemma hos familjen Johansson. Folk kom och gick, det var både kärleksfulla och arga  scener, lågmälda och högljudda, detaljer och perspektiv. Allt detta hände  i Ophelias hem idag.

Vi var idag totalt 18 personer framför och bakom kameran, alla med olika uppgifter. Skådespelare, filmare, regissörer, ljudtekniker, scripta, matlag, sminköser och några allt-i-allo. I morgon väntar några utomhusscener och innan dess hoppas vi på en god natts sömn. Det känns mycket fint att vara igång med att måla upp roparnas och roparbarnens historia för oss alla som kan lära så mycket av dessa små och stora tros-hjältar.