Inspelningsdag 3

Filmen Barfotarop

Inspelningsdag 3

Idag hade vi en spännande dag. Vår första dag med statister på scenen och den första dagen då vi spelade ett roparmöte. I en liten trång torparstuga reste Gud upp en unge pojke till att ropa. Det var en scen med mycket folk och många olika kameravinklar. En utmanande inspelning. På en av bilderna ses vår B-fotograf David koppla av mellan tagningarna. Det blev mycket flyttande av ljus och skiftande mellan handhållen kamera och stativ så han var väl värd sin paus. På bordet vid hans sida står en steadicam på vilken man monterar kameran och kan sen röra sig fritt utan att kameran “guppar” upp och ned eller svajar från sida till sida. En finurlig uppfinning som gör att man kan svepa mellan eller följa efter t.ex. en springande person utan att bilden blir skakig.

Efter tagning blev det för vissa av våra unga skådespelare en Psalmodikon lektion, för andra blev det fotbollsmatch.