Inspelning av roparsånger

Filmen Barfotarop

Inspelning av roparsånger

Nu är produktionsprocessen på sitt upplopp. Bildredigeringen är snart avslutad och den sista fasen av dramakomposition och ljudredigeringen tar vid. Parallellt med manusskrivande, filmande och klippning har det pågått en annan process. Sånger har specialskrivits för det här projektet och de har spelats in av skickliga producenter och duktiga musiker. Här ska ni få korta glimtar från det arbetet.

Alice och Felix Ahlvlinder

Redan under våren 2018 tillfrågades Felix & Alice Ahlvlinder om de ville ta sig an en visa som vi kallar ”Den tynande lågan” och som är en bön från en desperat person mitt i en tuff prövning. Utifrån en enkel demoinspelning skapade de ett vackert och mäktigt stycke med hjälp av Felix stämningsfulla arrangemang och Alice kristallklara röst. Denna produktion samspelar med Simon Frisk bilder som om de var vävda i ett stycke och tar publiken med på en resa lång bortom det som går att fånga med ord.

Oerhört spännande att vara med i något som är kreativt och samtidigt bygger Guds rike!- Felix och Alice Ahlvlinder

Lars Ekberg

Mot slutet av 2018 hade vi förmånen att inleda ett samarbete med Lars Ekberg som producent av fyra andra sånger som inspirerats av roparrörelsen och som nu bär fram viktiga scener i filmen Barfota rop. Lars har en bred och lång erfarenhet som musiker och producent. Han har bl a producerat flera lovsångsskivor i serien Davids hjärta. Han är seriös och grundlig i sin producentroll och har tagit sig an dessa låtar med lyhördhet och fingertoppskänsla för att skapa något glimrande vackert som smälter väl in helheten. Tillsammans med musikerna har han skapat en jordnära genuin känsla som samtidigt genomlyses av ett himmelskt ljus!

Det har varit otroligt roligt och inspirerande att få jobba med Henriks låtar. Allt eftersom processen har löpt på har det växt fram fyra starka sånger. Jag är så glad och tacksam för alla musiker och sångare som satt sin prägel på inspelningen. Ni har gjort en strålande insats med era känsliga öron och stora hjärtan. Det ska verkligen bli spännande att se hur Gud vill föra detta projekt vidare.
– Lars Ekberg

Emil och Sofia Kunze
Joel Hagen

Redan innan vi engagerade Lars fick vi kontakt med musikerna Emil & Sofia Kunze. Emil spelar fiol i folkmusiktrion Vallevan och Sofia är låtskrivare och sångerska i bandet Navarra vars musik också är präglad av folkmusik. De folkmusikinfluenser som de tillför projektet är något som vi önskat och efterfrågat. De har satsat helhjärtat och har gjort en helgjuten insats i produktionen. Emils flyhänta fiolspel och Sofias nyansrika röst ger musiken spänning, liv och en varm närvaro. De har även hjälpt till att hitta rätt musiker.

Viktor Olofsson

Genom deras nätverk involverades även Joel Hagen från folkmusikgruppen Jaerv på flöjt och saxofon. Joel är en mästare på att ge musiken ett skimmer av lekfullhet och skönhet. Studio-musikerna blev fulltaliga genom den kreative och erkänt skicklige Viktor Olofsson på gitarr och mandolin.

Är glad för möjligheten att få medverka på detta angelägna projekt. Musiken jag lyssnat på och det jag sett av filmen är unikt på många sätt. Ser verkligen fram emot slutresultatet!
– Joel Hagen

Familjerna Furehill och Stenlund i studion med Lars Ekberg.

Familjerna Furehill och Stenlund samlades en dag i studion och förvandlades där till en härlig och tonsäker kör i en sång där barnen, kvinnorna och männen har var sin vers med uppmuntran att närma sig Gud och frimodigt sjunga om Hans stora kärlek. Det blev en spännande och intensiv dag tillsammans i roparnas anda.

Klara Lundenmark

Samma dag slöt Klara Lundenmark till med sin fiol och bidrog med härliga toner och drillar! Klara syns även i filmen i två olika scener. Med sin fela förstärker hon både en avgörande och allvarsam stund men även en uppsluppen byfest!

Detta var inte likt någonting jag gjort innan så det var intressant och spännande. Både att se hur hela inspelningsprocessen gick till men också att få vara delaktig i förmedlandet av en historia som har ett viktigt budskap.
– Klara Lundenmark