Om Barfota Rop och dramateori.

Filmen Barfotarop

Om Barfota Rop och dramateori.

Det var ett tag sedan vi kom med en uppdatering om hur det går med projektet. Vi kan meddela att det går bra!

Mycket arbete återstår men vi jobbar på med redigeringsarbetet – där vi sätter samman de olika filmklippen, med filmmusiken – där vi arbetar med den dramatiska instrumentella tonsättningen och inspelning av filmens sånger, med kommunikation – där vi åker runt i olika sammanhang och presenterar projektet, och slutligen med finansieringen – vi är ännu inte riktigt i mål med vår budget.

Om redigering

Först lite om redigeringsarbetet. Man kan ju tänka sig att man kan sätta ihop filmer lite hur som helst, lite som man bara tycker. Men det finns en hel del ”gör” och ”gör-inte” som styr hur vi som åskådare uppfattar en film eller ett drama. Redan på 300-talet f.Kr så utvecklades teorier om vad som gjorde en pjäs bra eller inte.

Vanligtvis delar man in filmen/dramat/pjäsen i tre eller fem ”akter” eller delar där varje del stegrar spänningen och fördjupar filmens konflikter.

Ibland när man sätter samman filmklippen så upptäcker man att ett ljud var lite dåligt eller att nån scen eller skeende inte riktigt nådde den höjd man tänkt sig. Scenen eller ljudet i sig kanske kan vara bra i sig, men när man sätter det samman med de andra klippen kanske man upptäcker att man måste justera lite. Då gör man om. In i studion och spelar in ljudet igen eller ut och ta om scenen. Man gör kompletteringar.

För vår film Barfota Rop kommer vi att göra kompletterande inspelningar av ett par ljud och ett par scener nu under våren 2019. Det betyder att filmen kommer vara klar och släppas hösten 2019. Men innan dess, om ett par veckor, kommer vi att släppa vår andra trailer till filmen!

Om musiken

Vi jobbar också intensivt med inspelningen av filmens musik. Filmens soundtrack kommer att ha några låtar med både sång och musik och dessa jobbar vi extra intensivt med just nu i studion. Vokalister och instrumentalister jobbar tillsammans med vår musikproducent och låtskrivare för att skapa sånger som bär och lyfter fram barnens rop och vi hoppas och tror att dessa skall ge en extra dimension till filmen och att deras egna kvaliteter gör att man vill spela dem igen även då man sett klart filmen.

Om Roparmöten

Det tredje vi jobbar med är att åka runt och berätta om projektet och om Roparnas historia. Under våren 2019 erbjuder vi en kväll om Roparrörelsen. Med ord, exklusiva filmklipp och nyskriven musik berättar vi om Roparrörelsen. Skulle detta vara intressant för dig och ditt sammanhang så är du välkommen att kontakta vår projektledare Maria Viklund för mer information.

Om finansiering

Slutligen jobbar vi med den fortsatta finansieringen av projektet. Vi kan tacksamt säga att vi har försetts med det vi har behövt för att ta projektet så här långt. Vi är ännu inte i mål och har ett par inspelningsdagar och kostnader för redigering och viss annan produktion kvar att ta. Vill du vara med och springa i mål med oss så är du välkommen att SWISHA din gåva eller kontakta oss för andra sätt att stödja projektet.

Så håll ögonen öppna de närmsta veckorna för vår nya trailer. Gilla och följ oss på YouTube och Facebook så missar du den inte!

2 KOMMENTARER
 • Elisabeth Jonasson

  Jag skulle jätte gärna vilja bjuda in er till Sävsjö för att berätta och visa filmen! Vi har en fin biograf på Kulturhuset och jag är medlem i Sävsjö Allians-Pingstkyrka. Strax före jag läste om er film, om Roparrörelsen, satt jag med några vänner, och talade om den väckelse som kom genom barnen. Häftigt va!
  Vänliga hälsningar, Elisabeth Jonasson

 • Maria Viklund

  Hej Elisabeth!

  Vi kommer gärna till Sävsjö! Under våren 2019 skräddarsyr vi gärna en kväll eller gudstjänst och berättar om Roparrörelsen genom film, ord och ton.
  Filmen Barfota Rop kommer ha premiär i höst, så vill ni ha visning av filmen i er biograf gäller det först till hösten 2019.
  Kontakta gärna mig så kan vi talas vid vad som passar bäst för er.
  Med vänliga hälsningar
  Maria Viklund
  Tel 0702-171625

Kommentarer är stängda.