Filminspelningen

Filmen Barfotarop

Filminspelningen

På Måndag 16/7 och två veckor framåt kommer vi att spela in filmen Barfota Rop. Då vi haft massor att planera och ordna med inspelningen har det varit ganska tyst från oss på sociala medier och här på vår hemsida. Men nu hoppas vi att vi skall kunna ge er lite “bakom-scenen” bilder och annat som kanske kan vara intressant att få veta.

Platser

Vi kommer att spela in filmen på två platser; dels i trakten kring Åsens By i Småland och dels i trakten kring Riseberga i Närke. På dessa platser har vi valt ut olika interiörer och exteriörer som vi tycker passar vår film. Vissa är historiska “ropar-platser”, andra fina välbevarade miljöer från mitten av 1800-talet som ger rätt inramning till vårt drama. När sedan filmen klipps ihop pusslas scenerna i dessa miljöer samman och i filmen kanske en exteriör på en plats hänger ihop med en interiör på en annan plats.

Rekvistia

Med oss har vi en kärra full med rekvisita och kläder. Filmen har många karaktärer och var och en skall ha tidstypiska kläder och attribut. Många tillhör de lägre samhällsklasserna och har enklare kläder och några andra har lite bättre ställt och finare kläder. Vi har hittat många underbara samarbetspartners på de olika platserna vi spelar in på som generöst har öst ur sina kunskapsbrunnar hjälper oss med både rekvisita och statister.

Teamet

Det är många personer i inspelningsteamet med många olika roller. Vissa framför kameran andra kämpar på bakom. Mat skall lagas och serveras, ljus, kameror och andra tekniska prylar skall flyttas gång på gång, rekvisita skall bäras runt och placeras, skådespelare skall kläs på och kostymen skall ses till (hade du inte flätan över axeln och ett annat förkläde i förra scenen innan lunch???), barn som inte är med i just den aktuella scenen skall lekas med, och mycket, mycket annat. En del är med under hela inspelningen, andra kommer bara vissa dagar.

Vill du vara med?

Känner du att du du skulle vilja vara med och ge historien om Roparbarnen en röst, så kan du kontakta maria@barfotarop.se och berätta vad du kan hjälpa till med. Till vissa scener behöver vi fortfarande några statister (du ser tid och plats här) och hjälp bakom kameran är det svårt att få för mycket av. Välkommen att vara med och filma historien.