Biovisning eller visningslicens

Nu är det äntligen möjligt att boka filmen Barfota rop som biovisning på din ort eller nära där du bor. Barfota Productions arrangerar biovisningar på de orter där vi har någon medarrangör. Medarrangörer kan vara både församlingar, organisationer eller privatpersoner.

Hör gärna av er till oss om ni är intresserade av att som församling eller som grupp se filmen på biograf. Så försöker vi göra vad vi kan för att arrangera detta på bästa sätt.

Visningslicens

Film som du köper/hyr i butik eller digitalt på nätet är endast avsedda för visning i privata sammanhang. Du kan fritt se den i hemmet tillsammans med din familj och nära vänner. Skall du däremot visa film i andra sammanhang som t.ex i din församling eller på ditt jobb behöver du ha så kallade ”institutionella rättigheter” för visningen. Vi har fyra olika såna licenser.

#1 Licens för mindre enstaka sluten visning

För dig som kanske vill visa Barfota Rop för en liten grupp (ungefär maximalt 25 personer), kanske i din församling eller på ett förenings event, och se den på en smart-TV, dator, projektor eller annan enhet som kan använda SF Antytimes App eller webb. Du får inte sälja biljetter till visningen (då kan den inte räknas som sluten) eller göra en vinst, men ni får gemensamt bekosta visningslicensen (t.ex genom att var och en av de inbjudna swishar dig 40kr).

Så här tecknar du ditt avtal:

 • Köp eller hyr filmen på SF Anytime
 • Skicka ett mail till maria@barfotarop.se med ämne ’mindre enstaka visning’ där du talar om vem du är och när visningen skall ske, ditt mobilnummer och mailadress och hur många du tror kommer. Skriv också om du vill att vi skickar dig en bekräftelse/kvitto på din betalning när den är gjord.
 • Du får tillbaka ett mail med licens för den visningen och ett Swish-nummer för licensavgiften
 • Efter visningen Swishar du Barfota Rop 40kr per person som såg filmen

#2 Licens för större enstaka sluten eller öppen visning upp till 100 personer

För dig som vill visa Barfota Rop för en större sluten grupp (fler än 25 personer) eller om du vill sälja biljetter till visningen (öppen visning) och se den på en smart-TV, dator, projektor eller annan enhet som kan använda SF Antytimes App eller webb.

Så här tecknar du ditt avtal:

 • Köp eller hyr filmen på SF Anytime
 • Skicka ett mail till maria@barfotarop.se med ämne ’större visning’ där du talar om vem du är och när visningen skall ske, ditt mobilnummer och mailadress och hur många du tror kommer.
 • Du får tillbaka ett mail med licens för den visningen och en faktura för licensen på;
  • 1000kr om publiken är 25 eller färre (vid öppen visning)
  • 1500kr om publiken är 26-50
  • 2500kr om publiken var 51-100

#3 Licens för större enstaka sluten eller öppen visning med fler än 100 personer eller en visning som kräver annat mediaformat än att spela filmen via SF Anytimes Appar eller Web (t.ex dcp eller mp4)

Kontakta maria@barfotarop.se för mer information och alternativ. Vi kan också hjälpa till vid t.ex en Biovisning eller föreläsning om roparna.

# 4 Licens för visning i skola.

Vi erbjuder lärare i skolan en gratis visningslicens. Filmen passar särskilt bra för mellanstadiet i SO då filmen berör historiska händelser på 1840-talet och kan med fördel vävas in i undervisningen i ämnet historia, religion och svenska.

Maila till maria@barfotarop.se så skickar vi en kod så ni kan ladda hem filmen kostnadsfritt från SF Anytime. Vi skickar även ett intyg om visningslicens för skola. Ni behöver ange skola, namn på lärare, samt vilken klass som ska se filmen

Kontakt

För biovisning eller visningslicens, kontakta vår projektledare Maria Viklund. Epost: maria@barfotarop.se

Barfota Rop - Teaser 1