Biovisning eller visningslicens

Biografvisning

Nu är det äntligen möjligt att boka filmen Barfota rop som biovisning på din ort eller nära där du bor. Barfota Productions samarbetar bland annat med Folkets Bio, Svenska Bio, Filmlagret och även andra biografkedjor.

Är du intresserad av att anordna en biovisning på din ort kan du göra så här:

 1. Kontakta din lokala biograf och informera om att filmen finns i Bioguiden och är tillgänglig för bokning. Det är bra om biografägaren får veta att det finns ett intresse för filmen och är ni runt 50 personer som vill se den brukar det inte vara några problem att anordna en visning.
 2. Filmen kan levereras direkt till din biograf via vår partner Filmlagret.
 3. Bestäm datum och tid tillsammans med biografägaren och be denne kontakta oss för avtal om filmhyra på mailadress maria@barfotaproductions.se

Kontakta maria@barfotaproductions.se om du eller biografägaren behöver mer information.

Visningslicens

Barfota Productions vill alltid att filmen visas. På frågan om du får visa filmen i ett större sammanhang är vårt svar alltid JA! För att du skall veta hur du skall göra, har vi här satt samma lite information om en så kallad ‘visningslicens’.

Om visningslicens

Film som du köper/hyr i butik eller digitalt på nätet är endast avsedda för visning i privata sammanhang. Du kan fritt se den i hemmet tillsammans med din familj och nära vänner. Skall du däremot visa film i andra sammanhang som t.ex i din församling eller på ditt jobb behöver du ha så kallade “institutionella rättigheter” för visningen. Vi har fyra olika såna licenser.

#1 Licens för mindre enstaka sluten visning

Om du som privatperson vill visa Barfota Rop för en liten grupp (ungefär maximalt 25 personer) och se den på en smart-TV, dator, projektor eller annan enhet som kan använda SF Antytimes App eller webb. Du får inte sälja biljetter till visningen (då kan den inte räknas som sluten) eller göra en vinst, men ni får gemensamt bekosta visningslicensen (t.ex genom att var och en av de inbjudna swishar dig 40kr).

Så här tecknar du ditt avtal:

 • Köp eller hyr filmen på SF Anytime
 • Skicka ett mail till maria@barfotaproductions.se med ämne ‘mindre enstaka visning’ där du talar om vem du är och när visningen skall ske, ditt mobilnummer och mailadress och hur många du tror kommer. Skriv också om du vill att vi skickar dig en bekräftelse/kvitto på din betalning när den är gjord.
 • Efter visningen Swishar du Barfota Rop 40kr per person som såg filmen till SWISH: 123 270 0243

#2 Licens för större enstaka sluten eller öppen visning

Vill du som församling, företag eller organisation visa Barfota Rop för en sluten grupp eller om du vill sälja biljetter till visningen (öppen visning) och se den på en smart-TV, dator, projektor eller annan enhet som kan använda SF Antytimes App eller webb.

Så här tecknar du ditt avtal:

 • Köp eller hyr filmen på SF Anytime
 • Skicka ett mail till maria@barfotaproductions.se med ämne ‘större visning’ där du talar om vem du är och när visningen skall ske, ditt mobilnummer och mailadress och hur många du tror kommer.
 • Du får tillbaka ett mail med licens för den visningen och en faktura för licensen på;
  • 500kr om publiken är 25 eller färre (vid sluten visning)
  • 1000kr om publiken är 25 eller färre (vid öppen visning med biljettförsäljning)
  • 1500kr om publiken är 26-50
  • 2500kr om publiken var 51-100
 • Vid större publik än 100 personer (vid öppen visning med biljettförsäljning) betalar du 3000kr eller 45% av biljettintäkterna om intäkterna överstiger 7000kr
 • Priserna är exklusive moms

#3 Licens för större enstaka sluten eller öppen visning med fler än 100 personer eller en visning som kräver annat mediaformat än att spela filmen via SF Anytimes Appar eller Web (t.ex dcp eller mp4)

Kontakta maria@barfotaproductions.se för mer information och alternativ. Vi kan också hjälpa till vid t.ex en Biovisning eller föreläsning om roparna.

# 4 Licens för visning i skola.

Vi erbjuder lärare i skolan en gratis visningslicens. Filmen passar särskilt bra för mellanstadiet i SO då filmen berör historiska händelser på 1840-talet och kan med fördel vävas in i undervisningen i ämnet historia, religion och svenska.

Maila till maria@barfotaproductions.se så skickar vi en kod så ni kan ladda hem filmen kostnadsfritt från SF Anytime. Vi skickar även ett intyg om visningslicens för skola. Ni behöver ange skola, namn på lärare, samt vilken klass som ska se filmen

Kontakt

För biovisning eller visningslicens, kontakta vår projektledare Maria Viklund. Epost: maria@barfotaproductions.se

Barfota Rop - Teaser 1